Valga Gümnaasiumi 7. klassi ajaveeb KEVADPÄEV EUROOPAS 2010

Tiigrihüppe Sihtasutus ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus ookulutasid välja konkurssi „Mida saaksime teha oma kogukonnas elu parandamiseks?“. Sellel ajaveebil näite meie ideed.

Töö tegid:

Cärolyn Krondel, Marion Villemson, Kelin Koskelainen Kerdi Koonik -7.a klass

Kristel Kõomägi , Merilin Rääk, Jana Potter 7. c klass

Meid juhendas: Eva Tšepurko


Friday, April 23, 2010

Valga noori tõrjuse vastu!!! Meil on oma arvamus... meil on tunded..


Kuidas muuta Valga noori elu paremaks?
LIHTNE
Igasse linna sodimissein, mis on mõeldud kõikidele! Paljud noored sodivad teiste majade seinu, sest nad tahavad oma arvamus avaldada. Mõned käivad trepikodades ja sodivad sinna. Osad käivad linna peal ja sodivad kas poe seinu või reklaamtahvleid/reklaame. Väga kole on vaadata, kui turistid külastavad sinu kodulinna ja siis näevad neid ’’joonistusi’’. Küll aga tõesti, inimesed kes on pühendunud graffiti õppimisele ja sellega seonduvale võivad teha väga huvitavaid ja ilusaid joonistusi. Nõme, kui osad üritavad matkida neid, kes oskavad. See sein võib inspireerida inimesi, kes tegelevad muusikaga või kirjandusega. Keegi võib lihtsalt sodida laulusõnu, aga teisele on see midagi, millest võib välja areneda laul. Kui keegi kirjutab lihtsalt mingeid ’’mõttetuid’’ väljendeid, võib teine sellest luuletuse välja mõelda. Sodimisseina suuruks oleks vastavalt linnale. Valgas võiks see sein olla Pedeli jõe ääres, sest seal on tavaliselt noored ja seal on palju maad, mida saaks kasutada. Turistidel oleks väga huvitav vaadata, kui lihtsalt jõe ääres on sein, kuhu võib kõike kirja panna ja see on taaskasutatav. Taaskasutatav sellesmõttes, et vihm ja igasugune sade puhastab selle seina ära. Niimoodi saavad kõik sinna mitukorda kirjutada.
Looduslik kriit. Kui seina vaja sodida mingil põhjusel on, siis oleks seda hea teha millegi heaga. Loodussõbralik, mis ei hävita meie kauneid taimi ja maastikku. Sellega on hea kirjutada ja kui vihm selle kriidi seinalt maha ’’peseb’’, rikastab see maapinda toitainetega, mis peituvad kriidis.
Jana Potter 7.c klass

No comments:

Post a Comment